Sort by
Sort by

Közösen a fenntartható jövőért az Európai Hulladékcsökkentési Héten is

Hulladékcsökkentés
Az Európai Hulladékcsökkentési Hét minden évben, november utolsó hetében kerül megrendezésre. A 2009-ben indult kezdeményezés célja egy fenntartható jövő kialakítása, melynek érdekében egy teljes héten keresztül lelkes önkéntesek, saját ötleteikkel hívják fel a figyelmet a tudatos hulladékgazdálkodásra, a hulladék keletkezésének megelőzésére, a keletkezett hulladékmennyiség csökkentésére, a termékek újrahasználatára, valamint az anyagok újrahasznosításának fontosságára.

A Nestlénél kiemelten fontosnak tartjuk bolygónk védelmét, melynek érdekében számos vállalást tettünk, és intézkedést vezettünk be. Környezetvédelmi vállalásaink részeként 2019-ben megjelent Magyarországon a HUMUSZ szövetség szakmai lektorálásával készült Újrahasznosítási kisokosunk, melyet 2020-ban a SPAR-ral közösen kibővítettünk. Az így készült Hogyan legyek környezettudatos vásárló című kiadványunkkal szeretnénk fogyasztóinkat gyakorlati tanácsokkal segíteni a tudatos vásárlói döntések meghozatalában valamint a környezettudatos életmód kialakításában.

Együttműködés a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolával

Vecsési suli

Kollegáink is elkötelezettek a környezettudatosság terén, ezért idén 20 munkatársunk önként jelentkezett Nestlé Fenntarthatósági Nagykövetnek. Fenntarthatósági nagykövet programunk célja, hogy egy az Újrahasznosítási kisokos alapján készült tananyaggal ismertessük meg az iskolás gyerekeket a szelektív hulladékgyűjtés alapjaira.

Önkéntes ambassador programunkat sajnos a pandémia miatti korlátozások következtében felfüggesztettük, ezért külön öröm számunkra, hogy megkeresést kaptunk a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskolától azzal a kéréssel, hogy pedagógusaik szeretnék ezt az ismeretanyagot átadni diákjaiknak.

Újrahasznosítás iskola

Az iskola pedagógusai az Európai Hulladékcsökkentési Hét keretében az Újrahasznosítási Kisokosunkat felhasználva tartanak foglalkozásokat az iskola diákjai részére. Azokban az osztályokban, ahol a körülmények ezt nem teszik lehetővé, a foglalkozásokat pótlólag fogják megtartani. Az oktatás tematikájában és módszertanában a Nestlé Fenntarthatósági Nagykövetek által is használt tananyagot követi. 


Nagyköveteink a Szent István Egyetemen 

A Fenntarthatósági Nagykövet képzést a Szent István Egyetem Deák Tibor Szakkollégium hallgatói között is elindítottuk, így a következő napokban két egyetemi nagykövetünk is elkezdi a munkát annak érdekében, hogy a Nestlé környezetvédelmi törekvései részeként az Újrahasznosítási Kisokos ismeretanyaga minél több fiatalhoz eljusson. 

Jövőbeli terveink

Büszkék vagyunk rá, hogy munkatársaink és az iskolák is ennyire szívükön viselik környezetünk védelmét. Szeretnénk, hogy ez a sok tudás és hasznos információ egy fenntartható jövő alapjaként minél több fiatalhoz eljutna, ezért nagy örömmel fogadjuk az iskolák megkeresését, és a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatjuk a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola kezdeményezéséhez hasonló törekvéseket.