Sort by
Sort by

Élet a Nestlé Fészekben, ahogy egyetemi nagyköveteink látják

Ambassador kép banner
Szeretnéd tudni, kik a Nestlé nagykövetek és mivel foglalkoznak? Érdekel gyakornoki programunk és szívesen elolvasnád, milyennek látja a Nestlét egy „bennfentes” főiskolai hallgató? Cikkünkben betekintést nyerhetsz a kulisszák mögé.
Ambassador programunk célja, hogy a felsőoktatási intézményekben tanuló diákok közelebbről megismerjék a Nestlét, mint munkáltatót.

A Nestlé ambassadorok egyetemisták, akik tanulmányaik mellett rendszeres kapcsolatban állnak cégünk munkatársaival, így bepillantást nyerhetnek egy multinacionális vállalat mindennapjaiba. Jelenleg 3 intézményben találkozhatsz Nestlé nagykövetekkel: a Budapesti Műszaki Egyetemen, a Metropolitan Egyetemen és a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Karán. Ezekben az intézményekben évente 1-1 hallgatót választunk ki, aki cégünk képviselője lesz az adott tanévben.

Nagyköveteink amellett, hogy a Nestlé támogatásával érdekes programokat szerveznek a campuson, elsődleges kommunikációs csatornát jelentenek azok számára, akik érdeklődnek cégünk iránt. Nem véletlen, hogy sok egyetemi hallgató a nagykövetektől hallott információk, történetek alapján dönt úgy, hogy tanulmányai befejeztével nálunk szeretné elkezdeni karrierjét. Sőt, az sem ritka, hogy a diákok már a képzés mellett kezdenek nálunk dolgozni, gyakornoki pozícióban. A gyakornoki év remek lehetőség ugyanis a diákok számára, hogy elméleti tudásukat gyakorlati tapasztalatokkal bővítsék úgy, hogy közben a tanulmányaikat is folytatni tudják.

Szeretnéd tudni, mivel foglalkozik egy Nestlé ambassador, és milyennek látja cégünket? Tomi és Viki most elmeséli.

Miből áll a munkátok?

Humán erőforrás szerzése a feladatunk. Előadásokat, programokat szervezünk, melyeken a hallgatók megismerhetik a Nestlét, mint munkáltatót. Azt szeretnénk elérni, hogy a diákok tudják, a Nestlénél vannak nagyon jó lehetőségek. Minket bármikor kérdezhetnek, örömmel mesélünk nekik saját tapasztalatainkról.

Miért döntöttél úgy, hogy jelentkezel az ambassadori pozícióra?

V: A multinacionális vállalatok sokszor nincsenek jó fényben feltüntetve, szerettem volna megtapasztalni, hogy mennyire megalapozottak ezek az előítéletek.

És mi a tapasztalat?

V: Barátságos a környezet, ugyanakkor természetesen fontos, hogy a munkádat jó végezd. El kell engedni a régimódi előítéleteket, hogy a nagy cégeknél mindenki kosztümben jár és a légkör hervasztó. Ma már a kreativitás idejét éljük, a Nestlénél ez fontos.

A Nestlé szereti hosszútávra megtartani a gyakornokait, van olyan kollega a cégnél, aki gyakornokként kezdte itt a pályafutását, ma pedig már vezető pozícióban dolgozik. 

T: A fiatalok már szívesen helyezkednek el nagyvállalatoknál, mert rengeteg tapasztalatot lehet szerezni. Pályakezdőként, bár sok a kihívás, jó itt dolgozni, rengeteg kollegától lehet segítséget kérni, lehetőség van fejlődni.

Mit szeretsz leginkább a munkádban?

T: A fiatalos környezetet, rugalmasságot, szabad időbeosztást. Jó, hogy belelátok a Nestlé működésébe, kapcsolatokat tudok építeni, kipróbálni magamat új területeken, és ezt a diáktársaimnak is tovább tudom adni.
Van, aki annyira kedvet kapott, hogy már jelentkezett is gyakornoki pozícióra. Sok emberrel találkoztam a BME állásbörzén is, akik nagyon érdeklődnek az álláslehetőségek iránt.

Milyen kihívások vannak a munkádban?

T, V: Az a célunk, hogy az előítéleteket eloszlassuk, és megmutassuk, milyen óriási lehetőségek rejlenek akár egy gyakornoki pozícióban is. Ehhez fontos az aktív kapcsolattartás, a rendezvények, ahol bárkinek szívesen mesélünk, és segítünk az indulásban.

Gyakornoki pozíciókat rendszeresen hirdetünk, ezért ha szeretnél nálunk gyakornokként elhelyezkedni, érdemes rendszeresen böngészned nyitott pozícióinkat.