Sort by
Sort by
Bük termékek

A Nestlé 1998-ban vásárolta meg a Jupiter Állateledel Gyártó Kft.-t a DARLING márka használati jogával és a büki gyárral együtt.

Ez jelenleg a PURINA gyár, mely a Nestlé állateledel-gyártásának keletközép-európai központja, és amely 2018-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

Gyárunkból naponta több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába. A gyárban több millió adag állateledel készül minden nap, köztük a Félix, Darling, Friskies vagy éppen a Gourmet termékek. 

A büki beruházás

Büki üzemünk Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárává nőtte ki magát az utóbbi években. 

2020-ban közel 50 milliárd forint értékű beruházás vette kezdetét büki gyártóközpontunkban, ezzel Magyarország legnagyobb élelmiszeripari beruházását indítottuk el. A modern magyar piacgazdaság egyik legnagyobb, a pandémia miatt kialakult válsághelyzete ellenére megvalósuló élelmiszerfeldolgozó-ipari beruházása 160 új munkahelyet jelentett a térségben, miközben tovább erősíti a magyar nemzetgazdaság regionális teljesítményét. 

A 2020-ban bejelentett bővítés után 2022-ben 35 milliárd forintból a legmodernebb technológiákkal tovább bővítjük az üzemet, 120 új munkahelyet hozva létre és 50 ezer tonnával megtoldva az éves termelési kapacitást. A mostani beruházás tovább erősíti a Vas megyei település, valamint a térség magyar nemzetgazdaságban betöltött pozícióját.

A hazai eladások mellett a világ 42 országába exportáljuk a büki gyárban készült állateledeleket, termelésünk 80–90 százaléka kifejezetten exportra készül. 

 

Egyedülálló gyártástechnológia 

A világszínvonalú büki üzemben jelenleg 40 robot teljesít szolgálatot. A 2017-ben átadott, 20 milliárd forint beruházással megvalósított új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva teljes mértékben automatizált. A legújabb, 35 milliárd forintos bővítési szakasszal újabb 50 robot áll csatasorba, így a prémium macskaeledel termelési üzem kapacitása éves szinten további 50 000 tonna előállítására lesz képes, várhatóan 2022 negyedik negyedévétől.

Bük gyártás

 

Mezőgazdasági alapanyagok és beszállítók

A hazai alapanyagok helyi felhasználása mellett exporttevékenységünk is jelentősen hozzájárul a magyar mezőgazdaság versenyképességének javításához.

Büki üzemben felhasznált kukorica, búza, árpa, repce vagy hús meghatározó részben magyar beszállítóktól érkezik. A kiváló minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagoknak és szigorúan ellenőrzött, auditált folyamatoknak köszönhetően ezek a vállalkozások részesei a Nestlé európai beszállítói körének is.

Büki gyárunk évente megközelítőleg 140 000 tonna hozzávalót használ fel, aminek 60%-a hazai forrásból származik. 2018-ban 90.000 tonna magyar gabonát vásároltunk, melyet a PURINA magyarországi és olaszországi gyáraiban használtunk fel. Így többek között a BEYOND termékek is nagy mennyiségben tartalmaznak magyar gabonát.