Sort results by
Sort results by

A büki állateledel gyár

A Nestlé 1998-ban vásárolta meg a Jupiter Állateledel Gyártó Kft.-t a DARLING márka használati jogával és a büki gyárral együtt. Azóta mintegy 6 milliárd forintos beruházással újabb állateledelgyárat létesítettünk Bükön, amely – Magyarországon elsőként – száraz és nedves állateledel előállítására egyaránt képes.

Ez jelenleg a PURINA gyár, mely a Nestlé állateledel-gyártásának keletközép-európai központja, és amely 2018-ban ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját.

Gyárunkból naponta több mint 50 kamionnyi állateledel indul útnak a világ 42 országába. A gyárban több millió adag állateledel készül minden nap, köztük a Félix, Darling, Friskies vagy éppen a Gourmet termékek. 

A büki beruházás

Büki üzemünk 23 milliárd forintos beruházással Európa egyik legnagyobb állateledel-gyárává nőtte ki magát az utóbbi években. A büki üzemben ezzel a bővítéssel újabb 400 munkahely jött létre, mellyel a foglalkoztatottak száma elérte a 900 főt.

A beruházás során 15 000 négyzetméterrel növeltük a gyár alapterületét, amely így összesen 55 000 négyzetméteresre nőtt, 4 új gyártósort szereltünk fel, megduplázva a Nestlé Purina alutasakos állateledeleinek – mint a Felix, a Gourmet vagy a Friskies – gyártókapacitását.

A hazai eladások mellett a világ 42 országába exportáljuk a büki gyárban készült állateledeleket.

 

Egyedülálló gyártástechnológia 

A világszínvonalú büki üzemben jelenleg 40 robot teljesít szolgálatot. A 2017-ben átadott, 20 milliárd forint beruházással megvalósított új gyáregység világviszonylatban is egyedülálló technológiát alkalmazva teljes mértékben automatizált. A beruházás 290 cég bevonásával, két év alatt valósult meg.

Bük gyártás
Missing media item.Missing media item.

 

Mezőgazdasági alapanyagok és beszállítók

A hazai alapanyagok helyi felhasználása mellett exporttevékenységünk is jelentősen hozzájárul a magyar mezőgazdaság versenyképességének javításához.

Büki üzemben felhasznált kukorica, búza, árpa, repce vagy hús meghatározó részben magyar beszállítóktól érkezik. A kiváló minőségű hazai mezőgazdasági alapanyagoknak és szigorúan ellenőrzött, auditált folyamatoknak köszönhetően ezek a vállalkozások részesei a Nestlé európai beszállítói körének is.

Büki gyárunk évente megközelítőleg 140 000 tonna hozzávalót használ fel, aminek 60%-a hazai forrásból származik. 2018-ban 90.000 tonna magyar gabonát vásároltunk, melyet a PURINA magyarországi és olaszországi gyáraiban használtunk fel. Így többek között a BEYOND termékek is nagy mennyiségben tartalmaznak magyar gabonát.