2006-tól


Közös értékteremtés


A Nestlé történetében először fogalmazza meg a Közös Értékteremtés elvét, és indítja útjára a fenntartható kakaó és kávé ellátási lánc továbbfejlesztését célzó Nestlé Kakaótervet és Nescafé Tervet. A hagyományos – csecsemőtápszer és fagyasztott élelmiszer – termékcsoportokban elfoglalt pozíciójának megerősítése mellett a Nestlé egyre nagyobb figyelmet fordít a gyógyászati célú tápszerekre.

2006

A Nestlé az üzleti tevékenységére megfogalmazza a Közös Értékteremtés szemléletet, mely szerint a részvényesek érdekében tett lépéseknek egyúttal a szűkebb közösség számára, ahol jelen vagyunk és a társadalom egésze számára is értéket kell teremtenie. A Nestlé tulajdonába kerül a Jenny Craig testsúlycsökkentéssel és megtartással foglalkozó vállalat, illetve az ausztrál Uncle Toby's reggelizőpehely társaság.


2007

A gyógyászati célú tápszerekre fordított növekvő figyelem arra ösztönzi a Nestlét, hogy megszerezze a Novartis Medical Nutrition üzletágát. Még ebben az évben a Gerber csecsemőtápszer vállalat és a svájci ásványvíz konyszern, a Sources Minérales Henniez kerül a birtokába.


2009Az első, New Yorkban tartott Közös Értékteremtés Fórumon résztvevő szakértők a táplálkozás, víz és vidékfejlesztés területén jelentkező globális kihívásokról és a vállalatok megoldásban játszott szerepéről tanácskoztak. A Fórumot ezt követően minden évben megtartják. A vállalat Nestlé Professional néven létrehozza vendéglátóipari termékekre specializálódott üzletágát.
A NESCAFÉ 70. születésnapja alkalmából megjelenik a magyar piacon a NESCAFÉ Dolce Gusto.


2010A Nestlé megszerzi a Kraft Foods fagyasztott pizza üzletét. A társaság fenntartható kakaó és kávé szállítási láncainak fejleszése, a gazdálkodó közösségek szociális körülményeinek javítása és nyereségességük biztositása érdekében útjára indul a Nestlé Kakatóterv és Nescafé Terv.


2011Létrejön a Nestlé klinikai tápszer üzletága és a Nestlé Egészségtudományi Intézete a tudományos kutatásokon alapuló termékek kifejlesztése a krónikus betegségek megelőzése és kezelése céljából. A Nestlé a Fair Labor Association (FLA - Tisztességes Munka Szövetség) az első élelmiszeripari partnere a kakaó szállítási láncban alkalmazott gyermekmunka elleni küzdelemben.


2012

Csecsemőtáplálás üzletága pozíciójának megerősítésére a Nestlé 11,9 milliárd dollárért megvásárolja a Wyeth Nutritiont (korábban Pfizer Nutrition).


2013

A Nestlé klinikai tápszer üzletága megvásárolja az amerikai Pamlabet, amely többek között enyhe értelmi fogyatékos és depressziós betegek számára készült gyógyászati célú tápszerekre specializálódott. A társaság Amerikában és Óceániában megválik a Jenny Craig testsúlycsökkentő vállalattól.


2014A Nestlé Skin Health létrehozásával a Nestlé teljes körű ellenőrzésre tesz szert a L'Oréallal 1981-ben alapított dermatológiai vegyesvállalatban, a Galdermában. A vállalatok megszüntetik a 2002-ben Innéov néven létrehozott, kozmetikai tápanyag kiegészítőkre szakosodott vegyesvállalatukat. A Galderma ezt követően megszerzi eszközei egy részét.


2015Megjelenik a Nestlé első szuperprémium globális csokoládéja a Cailler, a legrégebbi svájci csokoládé márka. A Csoport megválik a francia Davigel fagyasztott élelmiszer üzletétől.