1948-1959


A fogyasztók nagyobb kényelme


A háború utáni időszakot a fokozódó konjunktúra jellemezte. Ekkor mind Európában és az Egyesült Államokban megjelentek az emberek életét megkönnyítő berendezések, a hűtők és fagyasztók. A fogyasztók körében népszerűek a kényelmi termékek, melyre válaszul a Nestlé Alimentana olyan új termékekkel jelenik meg, mint például a Nesquik és a Maggi készételek.

1948Az Alimentana az Egyesült Államokban Nestea néven piacra dobja az instant teát, amely a Nescaféhoz hasonló módszerrel készül, és mind hidegen és forrón fogyasztható. A hideg tejben is könnyen oldódó Nesquik is megjelenik az amerikai piacon, ahol igen kelendő.


1954A Nestlé csecsemőtápszere por alakban már 1948 óta kapható, de ettől az évtől Cerelac márkanéven kerül forgalmazásra. Az eredetileg csak leveskockaként értékesített Maggi ételízesítő márkája a Fondor immár por alakban is kapható. A könnyen használható fűszerszóróba csomagolt ételízesítő így már a konyhában, sőt az étkezőasztalnál is kényelmesen használható.


1957

A Maggi márkanév alatt betör a piacra a konzerv ravioli. A termék elsöprő sikere arra ösztönzi a Nestlét, hogy további konzerv és készételekkel jelenjen meg a piacon, melyek a növekedést jelentő új szegmenst képviselik.