1914-1918


Túlélni a háborút 


A háború 1914-es kitörésével megnő a kereslet a sűrített tej és csokoládé iránt, de a nyersanyaghiány és a határokon átnyúló kereskedelem korlátozása visszaveti a Nestlé & Anglo-Swiss termelését. A nehézség megoldására a vállalat az Egyesült Államokban és Ausztráliában vásárol feldolgozó üzemeket, és a háború végére immár 40 gyártóhellyel rendelkezik. 

1914Európában kitör a háború és törést okoz a gyártásban, ezzel egyidőben az ellenségeskedés – jelentős állami megrendelések formájában – erősíti a Nestlé tejtermékei iránti keresletet. 


1915A sűrített tej sokáig eltartható és könnyen szállítható, ezért igen népszerű a fegyveres erőknél. Például, a brit hadsereg katonái számára rendszeresített tartalék fejadagok 1915-től Nestlé konzervtejet is tartalmaznak. A termék iránti erős kereslet miatt a vállalat tejfeldolgozó üzemei teljes gőzzel dolgoznak. 


1916A Nestlé & Anglo-Swiss felvásárolja a norvég Ergon tejipari vállalatot, amely szabadalmaztatta a tejpor gyártására szolgáló porlasztva szárítási eljárást, majd az új tulajdonos megkezdi az értékesítést. 


1917-1918A Svájban fellépő tejhiány miatt a Nestlé & Anglo-Swiss társaságnak át kell adnia a friss tej szállítmányait, hogy segítsék a városokban lakókat. A vállalat, hogy a háborúzó nemzetek sűrített tej igényét ki tudja elégíteni amerikai tejfeldolgozó üzemeket vásárol és szállítási megállapodásokat köt olyan ausztrál vállalatokkal, melyeket a későbbiekben megvásárol.