A Nestlé megnyitotta a világ vezető, csecsemőtápszerekre szakosodott gyártóközpontját

To Press Releases listBudapest,okt. 16, 2011

A svájci Konolfingenben nemrég átadott új egységben gyártják a Nestlé Nutrition probiotikus csecsemőtápszereket


A 2011 szeptember elején megnyitott új gyártási egységgel a svájci Konolfingenben létrejött a világ vezető, csecsemőtápszerekre és klinikai tápszerekre szakosodott központja. A Nestlé a most átadott új gyáregységben gyártja majd a több mint 80 országba, köztük Magyarországra is exportált Nestlé Nutrition probiotikus csecsemőtápszereket. Svájc mellett a Nestlé németországi Biessenhofenben 106 éve működő gyártóközpontjában pedig a világ egyik legnagyobb és legmodernebb hypoallergén (a tejfehérje-allergia rizikóját csökkentő) termékeket előállító csecsemőtápszer-gyárát működteti a vállalat. A 2011 márciusában átadott új, 23 000 négyzetméteres gyáregységben új gyártástechnológiával dolgoznak, amelynek eredménye egy jobban oldódó, kellemesebb ízű tápszer.

A Nestlé felavatta 200 millió svájci frankos beruházással létrehozott új gyártási egységét a svájci Konolfingenben működő tápszer-gyárközpontban. Az új egység megnyitása egyben lezárása annak az összesen 400 millió svájci frankos beruházásnak, amelynek célja a világ vezető, csecsemőtápszerekre és klinikai tápszerekre szakosodott központjának létrehozása volt.

A Svájc középső-nyugati részén, Bern kantonban található létesítményben egy probiotikus összetevőket gyártó egység, valamint egy Termék Technológia Központ kapott helyet. A vállalat az új egységben gyártja majd a több mint 80 országba, köztük hazánkba is exportált Nestlé Nutrition probiotikus csecsemőtápszereket, valamint a nemrég megalapított Nestlé Health Science (Egészségtudományi) üzletág klinikai tápszereit.

A Nestlé Research Center munkatársai más kutatókkal együttműködésben felfedezték, hogy a probiotikumok az anyatejes táplálás során átkerülnek az anya szervezetéből a csecsemő bélrendszerébe. (A probiotikumok olyan élő baktériumok, melyek fogyasztása jótékony hatással van a szervezetre. Ezen egészségügyi előnyök egyike védekezőképességünk természetes támogatása, az immunrendszer érésének elősegítése.)
Az így „átörökített” jótékony baktériumok elősegítik az egészséges bélflóra kialakulását és az immunrendszer érését. Az anyatejes táplálás azonban számos okból sajnos nem mindig lehetséges, ebben segíthetnek a probiotikumokkal készített csecsemőtápszerek, melyek kutatásokkal bizonyított hatása az előzőekben leírtakhoz hasonló. A kutatások szerint a korai években fogyasztott probiotikumok csökkenthetik a fertőző betegségek előfordulási gyakoriságát, valamint az allergia kialakulásának kockázatát és támogatják az immunrendszer működését.

„Konolfingeni beruházásunk nemcsak a svájci minőségbe, hanem a svájci kreativitásba vetett bizalmunkat is igazolja. Vállalatunk mind a fejlett, mind pedig a fejlődő országokban jelen van már évtizedek óta. Ezekben az országokban továbbra is folytatjuk a beruházást innovációs és kutatás-fejlesztési tevékenységünkbe. Mindannyian részesei vagyunk vállalatunk sikerének és hosszú távú jelenlétünk a világban biztosítja versenyelőnyünket” – mondta el Paul Bulcke, a Nestlé vezérigazgatója.

Új gyár, új gyártástechnológia: hypoallergén csecsemőtápszer gyár Németországban
A Nestlé korábban, 2011 márciusában nyitotta meg 117 millió eurós beruházás keretében létrehozott hypoallergén csecsemőtápszereket gyártó üzemét Németországban. A vállalat Biessenhofenben működő 106 éves gyártási központjának bővítése során létrejött üzem a világ egyik legnagyobb és legmodernebb hypoallergén (az allergia rizikóját csökkentő) termékeket előállító csecsemőtápszer gyára.

Az új, 23 000 négyzetméteres gyáregység lehetővé teszi többek között a Nestlé hypoallergén Nestlé Alete és Nestlé Beba márkájú csecsemőtápszer gyártási kapacitásának megduplázását. A két év alatt megépített üzemben található egy 23 méter magas „szpré torony”, amely a legújabb technológiát alkalmazza a hypoallergén csecsemőtápszer gyártásához. A gyárban termál szigetelés és új hűtési rendszer biztosítja az energia és a víz takarékos és hatékony használatát, hozzájárulva ezzel is a Nestlé fenntartható működéséhez.

A Nestlé szerint is az anyatej a legmegfelelőbb táplálék a csecsemőknek, amely kellő védelmet nyújt az allergiával szemben. Azoknak a babáknak viszont, akiket valamilyen oknál fogva nem tudnak szoptatni, a Nestlé hypoallergén csecsemőtápszere klinikailag igazolt megoldást biztosít az allergiás reakciók veszélyének jelentős csökkentésére.

További információ:
Suhajda Krisztina
Nestlé Hungária Kft.
Telefon: +36 1 224 1274
E-mail: krisztina.suhajda@hu.nestle.com

A Nestlé-ről dióhéjban:
Henri Nestlé gyógyszerész 1867-ben fejlesztette ki az első anyatej-helyettesítő tápszert olyan anyák számára, akik nem tudták szoptatni csecsemőjüket, és ezzel megmentette egy környékbeli koraszülött csecsemő életét. Kevesen tudják, hogy a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalata egykor egy kis svájci kutatólaborból indult el. A Nestlé hamar kinőtte alapítója otthoni laboratóriumát, egy dolog azonban nem változott az idők során: az emberközeliség és az alapvető értékek tisztelete. Ezek azóta is a cég filozófiájának alapkövei.

A Nestlé Hungária Kft. a Nestlé S.A. leányvállalataként jött létre 1991-ben – mára Magyarország vezető élelmiszeripari vállalataként olyan nagy múltú sikermárkákkal van jelen a piacon, mint például a Boci, a Kit Kat, a Nescafé, a Nesquik és a Maggi. A Nestlé irodáiban és négy magyarországi gyárában összesen közel 1700 embert foglalkoztat. Szerencsen kakaó- és kávétermékeket, Diósgyőrben üreges csokoládéfigurákat, Bükön állateledelt állítanak elő, Kékkúton pedig ásványvizet palackoznak. www.nestle.hu, www.theodora-info.hu

A Nestlé Hungária Kft. célja, hogy munkatársai és a társadalom számára is értéket teremtsen. Közös Értékteremtési programjai elsősorban az egészséges táplálkozás és életmód, a munkatársi elégedettség és a környezetvédelem területeire koncentrálnak. Ezek eredményeiről a Nestlé Hungária Kft. Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés Jelentésében számol be, amely elérhető a http://www.nestle.hu/asset-library/Documents/fenntarthatosagi_es_kozos_ertekteremtes_jelentes_2009.pdf címen.
 A Nestlé Hungária Kft. a Figyelő, az Aon Hewitt és az AIESEC Magyarország Munkáltatói Márka Kutatásán a Legvonzóbb Vállalatok rangsorában 3. helyen végzett a diplomás pályakezdők értékelése alapján.

A Nestlé Hungária Kft., követve a WHO javaslatát, amely kizárólagos szoptatást javasol a csecsemő hat hónapos koráig, 2010 januárjában elindította Magyarország első átfogó babatáplálási programját, a Nestlé Egészséges Kezdet Egészséges Élet Programot, amelyről részletes információ a www.mitegyenababa.hu oldalon található.