A Nestlé kilenc havi forgalma: széles skálán mozgó, 4,5%-os nettó árbevétel növekedést realizáltunk a változékony kereskedelmi környezetben

• 66,2 milliárd CHF forgalom mellett 4,5% nettó árbevétel-növekedés és 2,3% volumen-növekedés történt.
• Ez a fejlett, valamint feltörekvő piacokon 0,5%, illetve 9,5% növekedést jelent.
• A vállalat teljes évre vonatkozó kilátásai változatlanok, a cég továbbra is 5% körüli nettó árbevétel-növekedésre és magasabb haszonkulcsra, árfolyamhatás nélkül számolt, egy részvényre jutó hozamra és tőkehatékonyságra számít.

Paul Bulcke, a Nestlé vezérigazgatója: “A jelenlegi változékony, minden hátszél nélküli kereskedelmi környezetben sikerült jó, széles skálán mozgó növekedést elérnünk. Miközben a mai teljesítményre összpontosítunk üzletvitelünk jövőjének megerősítését és a megfelelő átalakítását célzó döntéseket hoztunk. Létrehoztuk a Nestlé üzleti kiválóság elvét Nestlé Business Excellence) a méretünkből adódó jobb kihasználása és annak biztosítása érdekében, hogy piacaink a saját növekedésükre tudjanak összpontosítani. A kemény környezet ellenére a vállalat teljes évre vonatkozó kilátásai változatlanok, a cég továbbra is 5% körüli nettó árbevétel-növekedésre és magasabb haszonkulcsra, árfolyamhatás nélkül számolt, egy részvényre jutó hozamra és tőkehatékonyságra számít.

Az üzleti teljesítmény áttekintése

2014. első kilenc hónapjában 2,3%volumen-növekedés és 2,2% árképzés eredményeként a nettó árbevétel-növekedés 4,5% történt. A forgalom – a 7,5%-os, jelentős negatív árfolyamváltozásnak köszönhetően – 66,2 milliárd CHF volt, emellett az akvizíciók és a vagyontárgyak eladásának nettó eredménye további 0,1%-kal szűkítette a forgalomnövekedést. Mindennek eredményeképpen az összes forgalomnövekedés -3,1% volt.
Minden térségben tovább növekedtünk: A Csoport 5,1% növekedést ért el Észak- és Dél-Amerikában, 1,4%-ot Európában és 6,5%-ot az ázsiai, csendes-óceáni és afrikai térségben. A fejlett piacok 0,5%-kal, a feltörekvő piacok pedig 9,5%-kal bővültek.
Európa

11,1 milliárd CHF forgalom mellett 1,0% nettó árbevétel-növekedés és 2,0% volumen-növekedés történt.

• Az ellenszél dacára a térségben pozitív növekedés történt, melynek mozgatórugói az innováció és a prémium termékek voltak. Európában továbbra is törékeny a fogyasztói bizalom.
• Nyugat-Európa sikeresen növekedett: ehhez Spanyolország, Portugália, Franciaország, Ausztria és Hollandia járult hozzá leginkább, míg Nagy-Britannia, Németország és Olaszország gyengébben teljesített. A Nescafé Dolce Gusto továbbra is erőteljes növekedést mutat, a Nescafé Gold instant kávé is kiválóan teljesített több piacon is. A fagyasztott pizza folytatta pozitív növekedését, ugyanakkor jégkrém üzletág Európa legtöbb országában kihívásokkal teli nyári szezont élt át. Az állateledel üzletág szintén jelentősen növekedett, különösen a Felix, Purina ONE, Gourmet, és a jutalomfalatkák.
• Közép- és Kelet-Európában folytatódnak az év elején tapasztalt tendenciák. Oroszország az édesség és jégkrém kategóriákban teljesített kiválóan, a Nescafé Dolce Gusto pedig kétszámjegyű növekedést produkált. Ukrajna is remekül teljesített. A régió más részein már vegyes a kép. Néhány piacon a fogyasztói hangulat javulása segítette az értékesítést – különösen az édesség és kávé üzletágban. A konyhai termékek forgalma több piacon is csökkent, a kedvezőtlen időjárás pedig a jégkrém termékeket érintette kellemetlenül. A legjobb eredményeket az állateledel üzletágban Oroszország és Lengyelország érte el, ám az egész régió erőteljes növekedést produkált.

2014. kilenc havi forgalmának áttekintése

5,7

Tejtermékek és jégkrémek

4,7