Go back to the list May 20, 2019

Egy hét Bükön

A Nestlé Hungária és a Szent István Egyetem Deák Tibor Szakkollégiumának összefogásában megvalósult “Egy hét a Nestlé vezetői között” program harmadik résztvevője Czompó Norbert, aki a héten a Nestlé Purina PetCare büki gyárában tölt el egy hetet. Norbert a gyárigazgatót, Arthur Van Raalte-t követi a mindennapi munkája során, hogy valós tapasztalatot szerezzen egy nagyvállalat vezetéséről. Csütörtök délután beszélgettünk arról, hogy érzi magát az állateledel-gyár menedzsmentjével.

Az első napon – ahogy arra számítottam is – igencsak a mélyvízben éreztem magam, rövid ismerkedés után Arthurral hamar bevetettük magunkat a megbeszélések sorába. Nagyon örülök, hogy épp a héten zajlott a gyár 2019-2020. évi működési stratégiájának negyedéves felülvizsgálata, így ott lehettem ezen a workshopon is. Nagyon érdekes volt látni, hogyan működik egy SWOT analízis a valóságban – ennek az elméletét tanultam korábban, de jó volt megtapasztalni, hogyan hasznosítja a csapat.

Mit gondolsz a büki kollégákról?

Nagyon sok pozitív benyomást szereztem a vezetőkről, mindenki rendkívül nyitott volt velem, érdeklődtek a jövőbeli terveimről, cserébe szívesen meséltek a munkájukról, kérdezhettem tőlük és felajánlották, hogy közelebbről is bemutatják a hozzájuk tartozó területet. De ami igazán meglepett, az Arthur pozitív szemlélete volt.

Azt a program kezdete előtt is sejtettem, hogy egy ekkora gyár vezetőjének bizonyára sűrű a napirendje, de hogy néha egyszerre 4-5 helyen is kellene lennie, arra nem számítottam. Figyelemreméltó, hogy Arthur milyen jól kezeli a helyzetet, nem próbál meg mindennel egyszerre foglalkozni, hanem prioritásokat állít, és így tud maximális koncentrációt biztosítani az igazán fontos ügyeknek.

Arthur igyekszik jó kapcsolatot kialakítani minden kollégával, nem csak a vezetőkkel közvetlen és előzékeny, de az üzemet járva a fizikai munkát végző kollégákat is gyakran megszólítja, nem fukarkodik a dícsérettel, és próbál magyarul kommunikálni a dolgozókkal. Érződik rajta, hogy igyekszik összefogni a csapatot. Mindig pozitívan tekint a dolgokra, arra koncentrál, mit lehetne fejleszteni, jobban csinálni. Figyel rá, hogy építő jellegű, motiváló visszajelzést adjon a kollégáknak. Sokat tanultam ebből a problémamegoldó szemléletből, ahogy mindig azt tartja szem előtt, hogyan fejlesztheti a gyárat és a csapatát még magasabb szintre.

A program előtt említetted, hogy különösen a LEAN, TPM valamint a munkabiztonsági gyakorlatokat szeretnéd közelebbről megismerni, sikerült?

A LEAN rendszer és a TPM igazán komplex módon van jelen a gyár életében, véletlenül sem mondanám hogy minden szegletét sikerült megismernem, de az egy hét alatt közelebbről ráláthattam a rendszerek mindennapi működésére, és ebből nagyon sokat tanulhattam.

A “Safety first – Biztonság az első” szemlélet teljes mértékű megvalósítása lenyűgöző. Nagy figyelmet fordítanak a majdnem-balesetekre, minden ilyen esetet átgondolnak, megoldást keresve a megelőzésre, és minden esetben akciókat határoznak meg. Pozitív élmény a számomra, hogy amit az első munkanapomon, a biztonsági oktatáson hallottam, valóban élő szabályokat foglalt össze, amit minden dolgozó maximális mértékig komolyan vesz. Azt gondolom, csak így lehet jól működő, sikeres mintagyár a büki üzem.