Képzési lehetőségek

 
Amikor a Nestléhez csatlakozik, még nincs vége a tanulásnak! Sőt, ekkor kezdődik a java!

Egyedülálló képzési rendszerünk az oktatás különböző formáit ötvözi: munkatársaink gyakorlati és elméleti tréningeken, szakmai fórumokon, illetve néhány év után akár a nemzetközi színtéren is fejleszthetik tudásukat.
A Nestlé a szakmai képzést hosszú távú befektetésnek tekinti. Képzési alapfilozófiánk a következőképpen foglalható össze: menedzsereink vezetői tulajdonságainak biztosítását a megfelelő jelöltek kiválasztásával és toborzásával kell kezdeni, majd a menedzsmentfejlesztés és -képzés területén kifejtett szisztematikus erőfeszítéssel kell folytatni.
Kurzusaink többszintű, piramisként felépülő rendszerbe szerveződnek. A funkcionális kurzusok főleg karrierjük elején álló dolgozóinknak szólnak, ezeket követik a szakmai készségeket és azok integrációját fejlesztő szemináriumok. Az utolsó fázis a szakértelem három fő területét egyesíti: a több tudományágat felölelő szaktudást, a vezetői készségeket, és magát a személyiséget.
A Nestlé azért biztosít folyamatos képzést alkalmazottai számára, mert tisztában van az új technikák megszerzésének és elsajátításának szükségességével, és mert alapvetően hisz a képzés hasznosságában a személyes fejlődés és a szervezeti hatékonyság szempontjából.