Sort by
Sort by

A Nestlé Bükön

650_1_4.jpg

Nagyszabású beruházás – A berni pásztorkutya


650_2_5.jpg

5000 négyzetméteres új gyártócsarnok, 2 új alutasakos töltősor és 2 új multipack-kezelő, naponta több mint 1 millió termék legördülése – a Nestlé magyarországi történetének legnagyobb beruházása, vagyis a büki gyár bővítése számokban. A termelési tényeken túl, a beruházás egyszerre jár büszkeséggel és felelősséggel: a Nestlé legnagyobb svájci illetőségű befektető és munkáltató Magyarországon. És ha már az anyavállalat svájci, a büki beruházás nagykövetévé az Alpokban otthonosan mozgó, de hazánkban is népszerű berni pásztorkutya lépett elő. Lehet, hogy az új csarnok méretein még ő is meglepődne?

A foglalkoztatás nagykövete – A border collie


650_4_5.jpg

Szorgalmas, barátságos fajta, terelőként egész közösségekért felel – nem véletlen, hogy a kutyák kategóriájában a Nestlé munkatársai is őt, vagyis Mollie-t választották meg a cég négylábú nagykövetének. Ráadásként Mollie gazdája, Süle Tamás a büki gyár munkatársa, így testközelből figyelhette a bővítést. A gyárbővítéssel több mint 900 fő lesz a büki foglalkoztatottak száma, ezzel 10 év alatt háromszorosára nőtt a Nestlé helyben foglalkoztatott munkatársainak száma. Országosan egyébként több mint 2400-an dolgoznak a cég kötelékében, Mollie így egy hatalmas csapat „állati nagykövete”!

Exportra fel! – A fekete-fehér FELIX macska

650_5_2.jpg

A büki gyár bővülése leginkább a cicáknak kedvez, az alutasakos töltősor ugyanis elsősorban a macskaeledelek előállítására szolgál. A gyárban készülő finom falatokat 42 országban várják a kedvencek! A furfangos FELIX cicára megtévesztésig hasonlít export-nagykövetünk, Sirius Black: gazdájával, a Nestlé budapesti központjában dolgozó Vass Zoltánnal büszkén vállalta, hogy képviseli a nemzetközi macskaközösséget, mely a büki termékeket várja a tálkájába nap mint nap.

Magyar alapanyagokból a legjobbat – A magyar vizsla


650_3_5.jpg

Vérbeli magyar fajta, tulajdonságait világszerte elismerik és díjazzák. A leírás nem csak a vizslára, hanem azokra a hazai mezőgazdasági alapanyagokra, húsüzemi termékekre és gabonára is igaz, melyeket a büki gyárban és a Nestlé más európai gyáraiban használunk fel. Éppen ezért hisszük, hogy a magyar vizsla tökéletes nagykövete a Magyarországon felvásárolt, magas minőségű alapanyagok ügyének. A kukorica, búza, árpa, repce vagy a hús magyar, auditált beszállítóktól érkezik, akik ezáltal részesei lehetnek a Nestlé európai beszállítói körének is. A Nestlé évente több mint 78000 tonna hazai eredetű alapanyagot dolgoz fel, az elmúlt 10 évben pedig több mint 900 000 tonna gabonát vásárolt fel magyar gazdáktól.