NESQUIK Instant kakaó italpor csökkentett cukortartalommal

A Nestlé évek óta dolgozik a gyermekeknek szánt termékeinek a fejlesztésén, hogy hozzásegítse őket a kiegyensúlyozott étrend eléréséhez, ezért egy új, alacsonyabb cukortartalmú recept kifejlesztésébe kezdett, melynek eredményére 2016 őszéig kellett várni: Magyarországon elérhetővé vált a csökkentett cukortartalmú NESQUIK variáns!
Az eredeti receptúrához képest a NESQUIK kakaó italpor cukortartalmát több mint 50%-kal csökkentettük. Az új termékből zsírszegény tejjel elkészített kakaóital cukortartalma így legalább 30%-kal alacsonyabb.* A különbség a tej természetes tejcukortartalmából ered.
Mindemellett a NESQUIK új receptúrája a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően hozzáadott édesítőszert sem tartalmaz, az édes íz pótlása céljából. Éppen ezért az új NESQUIK kakaó italt azoknak a családoknak ajánljuk, ahol a kakaó fogyasztása most válik a család táplálkozásának részévé.


*A legtöbb, piacon kapható instant cukrozott kakaó italpor esetében, a javasolt elkészítési utasítás szerinti fogyasztásra kész kakaó italok átlagos cukortartalmához képest.