A Nestlé részt vállal a nem fertőző betegségek elleni harcban

ápr. 26, 2012

Az úgynevezett „nem fertőző” betegségek (non-communicable diseases, NCD-k) elleni harc részeként a Nestlé hároméves együttműködési megállapodást kötött a Nemzetközi Diabétesz Szövetséggel (International Diabetes Federation, IDF).

 

Ezek a betegségek, mint például a szív- és érrendszeri betegségek, a cukorbetegség, a daganatos és a krónikus légzőszervi megbetegedések a világ szinte minden országában a vezető halálokok között szerepelnek.

 

Vállalatunk meggyőződése szerint az olyan szervezetekkel való együttműködés, mint a cukorbetegek ellátásának, a betegség megelőzésének és gyógyításának globális elősegítését küldetésének tekintő IDF, ezeknek a sürgető egészségügyi kihívásoknak a kezelését is könnyebbé teszik.

 

Képességek és szakértelem

 

„A táplálkozás, egészség és életmód iránti elkötelezettségünk részeként azzal a céllal működünk együtt a Nemzetközi Diabétesz Szövetséggel, hogy hozzájáruljunk a tudatos, egészséges életmód ösztönzéséhez, a helyes táplálkozást és a testmozgást is beleértve” - mondta Janet Voûte, a Nestlé globális Public Affairs igazgatója.

 

„Felajánljuk mindazon képességeinket és szakértelmünket, amelyekkel a nem fertőző betegségek kezelése terén rendelkezünk, illetve megerősítjük felelősségvállalásunkat az olyan krónikus állapotok elleni harc területén, mint a túlsúlyosság, az elhízás és a cukorbetegség világméretű terjedése.”

 

Fokozott tudatosság

 

A partneri együttműködés célja a nem fertőző betegségek megelőzésére irányuló határozott lépések szükségességének tudatosítása.

 

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO legújabb számadatai szerint évente több mint 36 millió ember hal meg ezek következtében, továbbá három halálesetből kettő, valamint az összes fogyatékosság megközelítőleg 50%-a ezekre vezethető vissza.

 

Ugyanakkor 60 éves kor alatt 9 millió esetben megelőzhető lenne a halál.

 

A közös tevékenységek és kezdeményezések első szakasza a november 14-én megrendezésre kerülő diabétesz-világnap támogatására irányul. Ez a világ legnagyobb olyan éves rendezvénye, amely a cukorbetegek támogatását és a betegség megismerését tűzte ki céljául.

 

A Nestlé és az IDF a következő hónapok során a közös programok meghatározásán, valamint a cukorbetegséggel és annak megelőzésével kapcsolatos ismeretterjesztés támogatásán dolgozik együtt.

 

 

 

Ezenkívül megvizsgálják a Nestlé jelenleg 60 országban több mint 6 millió gyermeket elérő Healthy Kids Global Programme egészségtudatos életmód kialakítását oktató kezdeményezésével való összehangolás lehetőségét.

 

A cukorbetegség kezelése

 

Az új partneri együttműködés a Nestlé legújabb elkötelezettsége a cukorbetegséggel kapcsolatos ismeretek tudatosítása iránt.

 

Indiában 2010-ben a vállalat összefogott a National Diabetes, Obesity and Cholesterol Foundation (N-DOC) alapítvánnyal olyan táplálkozási kezdeményezések kidolgozására, amelyek segítenek a cukorbetegség kezelésében.

 

Az együttműködés célja annak feltárása, hogy a helyi étrend és a változó életmód hogyan járul hozzá a betegség kialakulásához az egyes országban.

 

A Healthcare Nutrition üzletágon keresztül a Nestlé Health Science olyan élelmiszertermékeket gyárt, amelyek számos ország betegeinek segítenek cukorbetegségük kezelésében és a jellemző szövődmények kiküszöbölésében.

 

Javuló egészség

A Nestlé nem fertőző betegségek leküzdésére tett erőfeszítései, a vállalat közös értékteremtés megközelítésének részét képezik.

A vállalat célja az, hogy egyszerre teremtsen értéket érdekeltjei és azon közösségek számára, amelyekben szolgáltatásaikat kínálja és tevékenységeit végzi. A vízellátás és a vidékfejlesztés mellett a táplálkozás a Nestlé egyik fő értékteremtési területe.

Vállalatunk ezenkívül elkötelezett az „Every Woman Every Child” elnevezésű ENSZ-kezdeményezés iránt, amelyet a szervezet 2011-es nagygyűlésén hoztak létre a nők és gyermekek egészségének javítása érdekében.

 

A Nestlé Healthy Kids Global Programme kezdeményezésében különböző országokat képviselő partnerekkel működünk együtt, hogy megtaníthassuk a gyermekeket a helyes táplálkozás és a testmozgás értékeire.

 

Kapcsolódó információk:

A nem fertőző betegségekről - http://www.nestle.com/csv/nutrition/context/Pages/context.aspx

Táplálkozás és közös értékteremtés - http://www.nestle.com/csv/nutrition/overview/Pages/overview.aspx

Nestlé Healthy Kids Global Programme - http://www.nestle.com/csv/nutrition/HealthyKidsProgramme/Pages/HealthyKidsProgramme.aspx

Az International Diabetes Federation weboldala - http://www.idf.org/

További anyagok a Nestlé partneri együttműködéseiről:

Globális gyermekatlétikai program támogatása -

http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Pages/children_athletics_IAAF.aspx?Category=CSV

Részvétel az Every Woman Every Child kezdeményezésben -

http://www.nestle.com/Media/NewsAndFeatures/Pages/Nestle-tells-the-United-Nations-how-it-is-improving-the-health-of-women-and-children.aspx?Category=Investors,CSV