2013 során több mint 200 millió adag ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsított élelmiszert biztosítottunk fogyasztóinknak, különös tekintettel a gyermekeknek szánt termékekre, mint a Nesquik kakaó italpor és a Nestlé reggelizőpelyhek.
A Nesquik kakaó italpor receptúrája (OptiStart) új, D-vitamint és vasat is tartalmazó vitamin és ásványi anyag összetétellel újult meg 2014-ben.
2011-2013. között a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhek kalciumtartalmát átlagosan 73%-kal növeltük.
2014 végéig az összes gyermekeknek szánt reggelizőpelyhet D-vitaminnal is dúsítjuk.
2013 során több mint 9 millió adag ásványi anyagokkal és vitaminokkal dúsított, 6 hónaposnál idősebb csecsemőnek és kisdednek szánt terméket, köztük junior gyerekitalt, tejpépet és bébidesszertet állítottunk elő. A termékek ásványi anyag és vitamin összetétele, valamint a hozzáadott probiotikumok a csecsemők szükségletei tükrében kerültek kifejlesztésre.
2014 végéig további vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsítjuk a gyerekeknek szánt reggelizőpelyheinket (összesen 9), és a Nesquik kakaó italport (összesen 6).
2015 végéig a tejpép portfolió valamennyi termékének tápanyag összetételét fejlesztjük.
2011-2013. között átlagosan 22%-kal csökkentettük a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhek cukortartalmát, miközben növeltük a teljes értékű gabona tartalmát. Reggelizőpelyheinkben minden egyéb összetevőnél nagyobb arányban − legalább 30%-ban − van jelen a teljes értékű gabona, ezzel is elősegítve a teljes értékű gabona ajánlott mennyiségű bevitelét.
Továbbra is biztosítjuk, hogy a gyermekeknek szánt reggelizőpelyheink cukortartalma 9 g/adag alatt lesz. Fogyasztóink különleges igényeinek kielégítése céljából a termékpalettánkban a jövőben gluténmentes reggelizőpelyhet is kínálunk.
Gyermekeknek szánt édesség termékeinkben kizárólag természetes aromákat használunk.
2014 végéig valamennyi gyermekeknek szánt, több adagos húsvéti és karácsonyi csokoládé termékünk csomagolásán feltüntetjük a javasolt fogyasztási mennyiséget, ezzel párhuzamosan pedig egyes termékeinknek tömegét is csökkentjük. Ennek eredményeképpen a gyerekeknek szánt édesség termékek javasolt adagja maximum 120 kalóriát és 11 g hozzáadott cukrot fog tartalmazni.
Nesquik kakaó italporunk hozzáadott cukormennyiségét csökkentettük annak érdekében, hogy megfeleljen a Nestlé belső tápanyagprofil követelményeinek, amelyek az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főétkezésekre meghatározott ajánlásán alapulnak. Törekszünk a további csökkentésre, hogy hozzásegítsük a fogyasztókat a napi ajánlott hozzáadott cukor beviteli mennyiség eléréséhez.
2011-2013 között átlagosan 8%-kal csökkent a gyermekeknek szánt reggelizőpelyhek nátriumtartalma.
A 2013 végén kezdődött fejlesztéseknek köszönhetően a MAGGI fix alapok sótartalma (az ajánlott utánsózási mennyiséget beleszámolva) átlagosan több mint 30%-kal, míg a főzős leveseink sótartalma átlagosan 5%-kal csökkent. Az elkövetkező években fokozatosan tovább csökkentjük konyhai termékeink sótartalmát.
2014 során a közétkeztetési rendeletben foglaltakhoz illeszkedve a Nestlé Professional új, csökkentett sótartalmú (hozzáadott NaCl-t nem tartalmazó) konyhai termékcsaládot vezet be.
2015 végéig 15 új, csökkentett sótartalmú nagykonyhai termékkel szolgálunk a közétkeztetést ellátók részére.
Az összes gyermekeknek szánt termékünk megfelel a Nestlé belső tápanyagprofil elemző rendszerében meghatározott Táplálkozási Alapértékek szerinti telített zsírsavakra vonatkozó kritériumoknak.
Már a rendelet hatálybalépése előtt minden termékünk megfelelt a hazai, élelmiszerekben lévő transz-zsírsavak megengedhető legnagyobb mennyiségéről szóló rendeletben meghatározott maximum 2 g transz-zsírsav / 100 g összes zsírtartalom értéknek.
2016 végéig valamennyi élelmiszerünkből kivonjuk a részlegesen hidrogénezett olajokból származó transz-zsírsavakat.
2015 végéig a releváns termékeink több mint 90%-a megfelel majd a Nestlé belső tápanyagprofil elemző rendszerében meghatározott táplálkozási alapértékek szerinti telített zsírsavakra vonatkozó kritériumoknak.
Tovább csökkentjük azon termékeink telített zsírsav tartalmát, melyek nem felelnek meg ezeknek a kritériumoknak.