A Nestlé 10 millió fiatalnak segít, hogy megélhetéshez jussanak

A Nestlé ma bejelentette a Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásért globális ifjúsági kezdeményezéséhez kapcsolódó új célkitűzését, mely szerint 2030-ra világszerte 10 millió fiatalnak segít gazdasági lehetőségekhez, megélhetéshez jutni.

A globális kezdeményezés magában foglalja és összefogja a Nestlé saját, illetve másokkal közös, a fiatalok támogatását célzó mindent tevékenységét, így az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért programot is.

A 2030-as célkitűzés elérése érdekében a kezdeményezés mostanra kibővült: a Nestlé a foglalkoztathatóság mellett immár a fiatalok vállalkozóvá válását és mezőgazdasági termelők következő nemzedékének támogatását is fókuszba állította. Ezekkel a törekvésekkel összhangban újításra, innovációra ösztönöz olyan platformok segítségével, amilyen a start-up kezdeményezéseket támogató Henri@Nestlé.

A Nestlé ma bejelentette, hogy magánvállalatként elsőnek csatlakozik a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet által vezetett "Tisztességes foglalkoztatást a fiataloknak" nevű globális kezdeményezéshez is.

Mark Schneider, a Nestlé vezérigazgatója ezt szeptember 18-án jelentette be New Yorkban az ENSZ közgyűléséhez kapcsolódó rendezvényen. Hangsúlyozta, hogy az ENSZ Fenntarthatósági Céljainak elérése érdekében kiemelten fontos energiát és erőforrásokat fektetni a fiatalok támogatásába. Ugyanakkor ez a cégek számára egy hosszú távú beruházást is jelent, amely lendületet ad a gazdaságnak és az üzletnek.

További részletek itt olvashatóak: Nestlé a Társadalomban