Húszezer pályakezdőt segít a Nestlé

Ifjúsági Foglalkoztató-programot hozott létre Európában a Nestlé. A vállalat 2016-ig mintegy 20 000 harminc év alatti pályakezdő elhelyezkedését szeretné segíteni.

„A kormányok egyedül aligha tudják megoldani a munkanélküli fiatalok és pályakezdők problémáját Európában, a vállalatoknak is szerepet kell vállalniuk ebben” – mondta Laurent Freixe, a Nestlé ügyvezető alelnöke és az európai régió igazgatója, hozzátéve, hogy az új lehetőségeket a vállalat folyamatos európai növekedése és beruházásai teszik elérhetővé.

A legújabb beruházások közé tartozik egy új Nescafé Dolce Gusto gyár a németországi Schwerinben, a Nestlé Professional Davigel gyárbővítés a francia Noyal-Pontivy-ben, valamint az új gyártósorok kialakítása a spanyolországi Gironában található Nescafé Dolce Gusto gyárban, amellyel a vállalat megduplázza a kávékapszula-gyártását.

A Nestlé tehetséges, szakképzett és szakmai gyakorlattal rendelkező, illetve egyetemi diplomás pályakezdőket keres, akik számára a gyárban dolgozó operátoroktól az értékesítési asszisztenseken, valamint a marketing területet érintő pozíciókon át többféle állás érhető el. A Nestlé új munkatársai képzési és karrier tanácsadásban, valamint coaching és mentori segítségben is részesülnek, hogy felkészülten léphessenek majd a munkaerőpiacra.

A Nestlé Európában munkacímű kezdeményezés keretében a vállalat európai partnereit és beszállítóit is arra bátorítja, hogy biztosítsanak álláslehetőségeket, valamint gyakorlati és gyakornoki helyeket a fiatalok számára.

Természetesen a Nestlé Hungária is csatlakozik az európai programhoz, ugyanakkor Magyarországon a vállalat a COMEX program segítségével már 13 éve támogatja a pályakezdők és frissdiplomások keresztirányú tapasztalatszerzését és hosszú távú karrier építését. „Mindemellett folyamatosan 15-20 egyetemi, főiskolai hallgatót foglalkoztatunk gyakornokként felelős munkakörökben annak érdekében, hogy munkaerőpiacra kerüléskor megfelelő munkatapasztalattal rendelkezzenek majd. A vállalat emellett nem csak a munkakezdést támogatja, tudatos tervezéssel meglévő dolgozói személyes fejlődését és karrierútját is egyengeti. Ennek keretein belül már 100 Nestlé dolgozó vett részt belső karrier tanácsadáson” – tette hozzá Verő Barbara, a Nestlé Hungária Kft. HR igazgatója.