A Nestlé támogatja az EU jobb táplálkozást célzó ágazati politikáját

A Nestlé támogatásáról biztosította az EU Elnökséget egy, az ágazati szereplőket egészségesebb termékek előállítására motiváló, európai szintű táplálkozáspolitika kidolgozásában.

Luis Cantarell, a Nestlé EMENA régió (Európa, Közel-Kelet és Észak-Afrika) vezetője elmondta: „Ma 28 különböző országos megoldás létezik ugyanarra a problémára. Egy ezeket felváltó erős, hosszú távú EU-szintű szakpolitikai keretrendszer mindenki számára egyenlő feltételeket hozhat létre, valamint ösztönzi a versenyt a táplálkozás területén történő innovációk előmozdítása érdekében.“

A fentiek egy, a Nestlé 150 éves jubileuma alkalmából szervezett rendezvényen hangzottak el Brüsszelben, június 21.-én. Az eseményen több mint 300 európai szakpolitikai és civil társadalmi képviselő gyűlt össze, hogy az élelmezésről, annak fenntarthatóságáról és a táplálkozás jövőjéről, valamint a Nestlé társadalmi kötelezettségvállalásairól értekezzenek.

Az esemény részeként szervezett Food4Talk konferencia előadói felhívták a résztvevők figyelmét, hogy a 21. század élelmiszeriparának az új étkezési mintákhoz és demográfiai változásokhoz is alkalmazkodnia kell. A konferencia teljes anyaga alább megtekinthető angol nyelven.

További információ a Nestlé táplálkozást érintő kötelezettségvállalásairól a linken elérhető.