A Nestlé Hungária Kft. állásfoglalása

To Press Releases listfebr. 17, 2017

Magyarországon a Nestlé Hungária az európai regionális gyárakkal közösen úgy alakítja ki a termékei receptúráját, hogy azok megfeleljenek a hazai fogyasztói igényeknek és a legmagasabb minőségi előírásoknak.

Így az itthon forgalmazott Nesquik portfolió három különböző receptúrájú terméket tartalmaz: NESQUIK OptiStart, NESQUIK Cukorcsökkentett, NESQUIK Extra Choco.

Az osztrák piacra készített NESQUIK OptiStart termék összetevői listája és receptúrája teljes mértékben megegyezik a magyar piacon kapható termékkel. 2002 óta Szerencsen működik a Nestlé közép-európai italpor gyártó és töltő üzeme. Itt gyártják többek között a NESQUIK OptiStart termékeket is, Magyarország mellett további 17 országot kiszolgálva, beleértve Ausztriát is.

A nálunk is forgalmazott NESQUIK Extra Choco termék Spanyolországból, míg a NESQUIK csökkentett cukortartalmú változata Franciaországból érkezik Magyarországra. Az összetevőjük és receptúrájuk megegyezik a helyben kapható termékekkel.