A Nestlé-megközelítés

A Nestlét közel 150 évvel ezelőtt alapította Henri Nestlé, aki válaszul a magas-csecsemőhalandóságra, Svájcban kifejlesztett egy anyatej-helyettesítő tápszert. A magas minőségű, biztonságos és tápláló, a fogyasztók változó igényeihez és életmódjához igazodó élelmiszerek és termékújdonságok gyártására épülő működési alapelveinek köszönhetően a Nestlé mára a világ legnagyobb élelmiszeripari vállalatává nőtte ki magát.
Az elmúlt években a globális népesség növekedése és az ezzel járó gazdasági szükségletek új kihívásokat hoztak. Hogyan biztosítsunk megfelelő jövedelmet, kiegyensúlyozott táplálkozást és tiszta vizet a növekvő populáció számára úgy, hogy közben nem merítjük ki a Föld erőforrásait?

Ezek bonyolult kérdések, és mindenkinek szerepe van a válaszok megtalálásában; a kormányoknak, a civil közösségeknek és a vállalatoknak együtt kell működniük a közös jövőnk érdekében. Meggyőződésünk, hogy csak úgy lehetünk sikeresek ma, és a következő 150 évben, ha a körülöttünk lévő közösség is virágzik és fenntarthatóan működik. Vagyis az, hogy képesek vagyunk-e hosszú távon értéket teremteni részvényeseink számára, a társadalom jövőbeni sikerén múlik, amelyben működünk.

Amellett, hogy adót fizetünk, beruházásokat létesítünk és munkahelyeket teremtünk, szabály- és normakövetően működünk, folyamatosan törekszünk tevékenységünk környezeti hatásainak felelős kezelésére, és arra, hogy tudásunkra és szakértelmünkre alapozva pozitív változásokat hozzun k a társadalom számára; a táplálkozás, a vízgazdálkodás, a vidékfejlesztés és a fiatalok foglalkoztatásának területén. Számunkra ezt jelenti a Közös Értékteremtés elvein alapuló üzletvitel.

2014. szeptember 18-án 200 partnercég csatlakozásával a Nestlé hivatalosan útjára indította Európában az Összefogás a Fiatalok Foglalkoztatásáért partnerprogramot, több mint 100 000 munkalehetőséget teremtve ezzel a 30 év alatti fiataloknak.

Legfrissebb, 2012/2013. évről szóló Fenntarthatósági és Közös Értékteremtés jelentésünkben szeretnénk átláthatóan bemutatni eredményeinket és vállalásainkat működésünk minden területéhez kapcsolódóan, különösen a magyarországi tevékenységünkre vonatkozóan.  Elsősorban a táplálkozás terén tett 10 vállalásunkra, és a nemrégiben elindított Nestlé a Fiatalok Foglalkoztatásáért kezdeményezésünkre szeretnénk felhívni a figyelmét, amelyről hisszük, hogy jelentősen hozzá tud járulni az egészséges életmóddal és a fiatalok foglalkoztatásával kapcsolatos hazai kihívások megoldásához.

Bízunk benne, hogy jelentésünket elolvasva Ön is képet kap arról, hogy vállalatunk, márkáink, termékeink, és dolgozóink hogyan járultak és járulnak hozzá fogyasztóink életminőségének javításához Magyarországon és világszerte egyaránt – magas minőségű, ízletes és tápláló élelmiszereket és italokat kínálva, a Közös Értékteremtés alapelvei alapján működve.